top of page

Mazda RX-8 originalni polovni delovi

Auto servis - auto otpad Joksimović

Naša ponuda originalnih polovnih delova za model Mazda RX-8 uključuje sve grupe auto delova, od kojih je najveća tražnja za rezervnim delovima grupa Svetla, signalizacija i stakla (farovi, migavci, stop svetla, maglenke, šoferšajbne i ostala stakla), Karoserija i limarija (haube, blatobrani i krila, branici, maske, vrata, retrovizori, sajtne, rubovi, vezni limovi) i Wankel Motor i delovi motora. Ponuda uključuje i kompletne polovne motore za Mazdu RX-8 sa mogućnošću ugradnje, za šta je naš servis kompletno opremljen i u čemu poseduje dugogodišnje iskustvo. 

Istorija razvoja modela Mazda RX-8 seže do sedamdesetih godina kada su se rotacioni motori ugrađivali u nekoliko različitih modela od kojih je najpoznatiji Mazda RX-7, koji se proizvodio do 2002. godine.

 

Naša ponuda polovnih rezervnih delova za Mazdu RX-8 uključuje delove za model koji se proizvodio od 2003. do 2008. godine. Za sve auto delove kupljene kod nas postoji mogućnost ugradnje u našem servisu i slanja delova pouzećem.

Mazda RX-8

  • Ovaj sportski model nosi broj šasije koja počinje sa JMZSE. RX - 8 pokreće Wankel motor - rotacioni motor zapremine 1308 cm3 koji proizvodi 189 KS, 207 KS, 212 KS, 228 KS, 237 KS ili 247 KS u zavisnosti od verzije. Naša ponuda, pored polovnih delova za ovaj tip motora, uključuje i usluge ugradnje polovnih motora.

  • Wankel motor je dizajnirao nemački inženjer - Felix Wankel, u prvoj polovini 60tih godina prošlog veka. Model sa najsnažnijim motorom ubrzava od 0 - 100 km/h za 5,9 sekundi.​

  • U nastavku možete pogledati video u kom su prikazani delovi rotacionog motora i objašnjen princip rada jednog takvog motora.

bottom of page