top of page

Toyota polovni delovi i polovni motori

Auto servis - auto otpad Joksimović

Auto servis - auto otpad Joksimović je u poslednjih nekoliko godina proširio asortiman auto delova ponudom polovniih delova za Toyota vozila. Ponuda uključuje sve grupe rezervnih delova koji su originalni i selektovani po ispravnosti i stanju. U ponudi možete naći i aluminijumske i čelične felne različitih dimenzija. Za sve Toyota polovne delove kupljene kod nas postoji mogućnost ugradnje, uključujući ugradnju delova motora i polovnih motora, kao i slanja delova pouzećem. U nastavku pogledajte katalog modela Toyota vozila za koje možete naći polovne delove u našoj ponudi.

Polovni delovi za model Toyota Avensis, od 1997. do 2012. godine proizvodnje.

Polovni delovi za dve verzije modela Toyota Corolla - proizvodnja od 1987. - 1991. i 2000. - 2007. godine.

Polovni delovi za I i II generaciju modela Toyota Yaris.

Polovni delovi za model Toyota Avensis Verso.

Polovni delovi za model Toyota Corolla Verso.

Polovni delovi za model Toyota Yaris Verso.

Polovni delovi za model Toyota Aygo, od 2005. do 2012. godine proizvodnje.

Polovni delovi za model Toyota RAV4, godišta od 2000. do 2005. godine.

Polovni delovi za model Toyota Auris, godišta od 2007. do 2013. godine.

Polovni delovi za model Toyota Carina E, godišta od 1992. do 1997. godine.

Serijski broj rezervnog dela koji tražite možete lako pronaći u Toyota besplatnoj bazi delova. Unosom broja šasije (VIN ili frame number) vozila baza prikazuje sve grupe delova za Vaš tip Toyota automobila. Možete naći detaljne šematske prikaze sa fabričkim oznakama rezervnih delova. Potom nas možete kontaktirati kako bi proverili da se polovni deo nalazi u ponudi našeg Auto otpada. 

 

Osnivanje proizvođača automobila Toyota Motor Corporation je vezuje se za 1933. godinu kada nastaje kao filijala kompanije Toyoda Automatic Loom Works, japanskog proizvođača automatskih mašina za tkanje koju je osnovao Toyoda Sakichi. Proizvodnja prvog modela automobila u serijskoj proizvodnji - AA sedan, počela je 1936. godine.

 

Značaj i popularnost putničkih i teretnih vozila je naglo porasla nakon velikog zemljotresa koji je pogodio Japan 1923. godine. Železnička infrastruktura je uništena i vozila su imala veliku ulogu u prevozu ljudi i radovima na rekonstrukciji koji su usledili nakon zemljotresa, menjajući način percepcije vozila, na koja se do tada gledalo kao na luksuz. Pokrenuta je inicijativa na nivou zemlje za pokretanje domaće proizvodnje koja bi zamenila skupa vozila američkih i evropskih proizvođača, u kojoj je osnivač Toyoda video šansu za širenje kompanije. Nakon osnivanja Toyota Motor Corporation, osnovano je više manjih kompanija koje su se bavile proizvodnjom različitih grupa auto delova za potrebe matične fabrike automobila.

 

Nakon haotične situacije u japanskoj ekonomiji u periodu posle II svetskog rata i oštećenja koje su pretrpeli proizvodni kapaciteti, Toyota fabrike automobila su podizale produktivnost zahvaljujući iskustvu prikupljenom u američkim i evropskim automobilskim kompanijama. 1957. godine je počeo izvoz prvog japanskog modela na američko tržište – Toyota Crown, potom prodaja počinje na tržištu Australije, a 1962. godine i u Evropi.

 

Nekoliko decenija Toyota je bila najveći japanski proizvođač automobila. Njihova vozila su dobila reputaciju jeftinih, pozdanijh vozila sa malom potrošnjom goriva. Lexus, luksuzni brend je predstavljen 1989. godine, a Toyota je lansirala prvi hibrid koji se nasao u serijskog proizvodnji – Prius, 1997. godine.

 

Posle višedecenijske ekspanzije, nakon finansijke krize 2008. godine, Toyota beleži nagli pad prodaje, delom zbog slabije tražnje, delom zbog nedostatka ponude vozila sa manjom potrošnjom. U januaru 2010. godine je povučeno 8 modela koji su imali problema sa kontrolom gasa, nakon čega je naplaćeno oko milijardu dolara odštete na osnovu ovog kvara.

 

2013. godine Toyota Corolla postaje najprodavaniji model svih vremena sa 40 miliona prodatih automobila. Kompanija nastavlja razvoj svojih hibridnih i električnih vozila i planira da do 2030. godine polovnu ukupne prodaje ostvari u ovim segmentima.

Toyota auto servis - auto otpad Joksimović u ponudi ima, pored velikog izbora originalnih polovnih delova, i usluge redovnog servisa i popravke Vašeg Toyota vozilaZa više informacije o našoj ponudi, možete nas kontaktirati ili posetiti naš auto servis u Borči, u Beogradu.

bottom of page